Nyheter

Bergslagsrallyt rivstartar med 13 mil fartsträckor
Mekonomen Bergslagsrallyt blir en rivstart på SM 2019 med drygt 13 mil fartsträckor, fördelat över åtta sträckor.

Kommande säsong i Rally-SM får en riktig rivstart den 26 januari med vinterns enda event. Bergslagsklubbarna Ludvika MS, Hällefors MK och MK Kopparberg har lagt en bana på drygt 13 mil fartsträckor. Bara en handfull dagar efter att anmälan öppnade har 20 förare anmält sig.
- Det är bra! Vi siktar på ett startfält runt 70 bilar, säger tävlingsledare Johan Strömberg.

Start och mål i Ludvika, närmare bestämt i Folkets Hus med service av tävlingsbilarna på parkeringarna utanför. Besiktningen av tävlingsbilarna sker på fredag kväll vid Bilprovningen. Första start är sedan redan klockan 08.00 på lördagen för att hinna alla sträckor på en dag. Förmiddagen innehåller bland annat den klassiska sträckan Björnjägarn.
- Vi hoppas och tror att Björnjägarn blir något för de tävlande att både längta till och något extra utslagsgivande, fortsätter Strömberg.

Eftermiddagen i Mekonomen Bergslagsrallyt bjuder på ytterligare fyra sträckor, innan första bil beräknas anlända till slutmålet runt halv fem på eftermiddagen. Då har drygt 130 km körts i fullfartstempo.

Totalt med transporterna mellan sträckorna mäter tävlingen knappa 30 mil.

Folkets Hus i centrala Ludvika utgör nav i Bergslagsrallyt den 26 januari. Foto: Annemo Friberg

Bergslagsrallyts tävlingsledare Johan Strömberg utanför Folkets Hus, där hela den stora parkeringen i bakgrunden blir serviceplats under SM-premiären. Foto: Annemo Friberg

KALENDER RALLY-SM 2019
26/1 Ludvika
31/5-1/6 Älmhult
14-15/6 Nyköping
16-17/8 Kolsva
6-7/9 Linköping
27-28/9 Karlshamn


Annemo Friberg, presschef