Nyheter

Tom Kristensson kör SM-tävlingen Bergslagsrallyt som uppvärmning inför Rally Sweden
Till helgen kommer Tom Kristensson och Henrik Appelskog att köra årets första deltävling i SM, Bergslagsrallyt, med Ludvika som huvudort.

- Vi kommer till start med den Opel Adam R2 som vi tävlade en del med på hemmaplan förra året, säger Tom

- Jag har bara kört tre vintertävlingar totalt, det var 2015 då jag körde Volvo 940 i Volvo Original Cup, Sverigeserien, men då var det bakhjulsdrift som gällde.

- Det viktigaste med tävlingen blir därför en test inför Rally Sweden och J-VM, komma in i tävlingsrutinerna och att hitta tempo och känsla, inte i första hand resultatet. Henrik har dock åkt en hel del vintertävlingar, så den erfarenheten är bra att ha med sig.

- Jag har ju inte heller kört någon tävling sen EM-avlutningen i mitten av oktober, så det skall verkligen bli kul att komma igång, det ser ut att bli fina förhållanden med riktiga vintervägar och bra snövallar.

Lite snö och is har dock Tom hunnit pröva på då han var på landslagsläger i Åre i helgen.

- Ett bra läger med bra innehåll, där vi bl.a. fick köra en del på is, dock med en fyrhjulsdriven bil, avslutar Tom.

I Bergslagsrallyt får Tom även möta sin svenske kollega i J-VM, Dennis Rådström, som 2019 kommer att köra sin tredje säsong i Junior-VM

Dessutom får Tom sällskap med klubbkamraten i SMK Hörby, Victor Hansen med codriver Victor Johansson från Ryds MK. Man tävlar i samma bilklass, och Victor kommer under året att satsa på Junior-SM.