Nyheter

Många rutinerade i nya bilar i rekordstort Trimmat 2WD
Rutinerade namn i nya bilar. Så ser det ut i den förväntade täten av SM-klassen Trimmat 2WD i Mekonomen Bergslagsrallyt. Totalt 47 anmälda.

Helgens SM-premiär i Ludvika bjuder på snö och is. Det gynnar normalt de framhjulsdrivna bilarna vilket gör en trio till heta segerkandidater. Det som kryddar anrättningen extra är att samtliga bytt tävlingsbil till den här säsongen:

Elias Lundberg tog hand om silvermedaljen förra året, trots att han då körde en Volvo 940. Endast 20 år gammal vann han också tyska Opel Adam Rallye Cup. Så trots att Salatalangen har många år kvar som junior är han rutinerad. Till Bergslagsrallyt kommer han i en Opel Astra och förväntas göra mycket bra ifrån sig.

Kristian Johansson har gått från välbeprövad VW Golf till nybyggd Renault Clio R3, en av de sista med 2-liters sugmotor - något som Kristian gillar. Boråsaren har ett SM-brons och tre silver sedan tidigare och går för att äntligen nå guldet. Generalrepetitionen gick lysande med en rad sträcksegrar i Finnskogsvalsen.

Johan Holmberg hade egentligen tänkt lägga av efter fjolårets silver i huvudklassen, Trimmat fyrhjulsdrivet. Men när den bilen såldes fick gotlänningen en Toyota Corolla i inbyte och nostalgikänslan infann sig. Målet är att "knalla på och se hur det går". Holmberg är en mästerskapsåkare och tar nästan "alltid" medalj.

Utmanare finns det gott om. Smålandsboende dalmasen Daniel Röjsel är en. Falu-föraren kommer i en Opel Corsa, som han den gångna helgen vann Tractive Winter Rally med. Comeback gör Niklas Hägg, SMK Hälsinge, som har bytt från fyrhjulsdriven bil (brons med den 2017) till en framhjulsdriven VW Golf.

Sandvikens Oskar Sundell har också bytt bil. Fjolårets Corolla krånglade mest, så nu luftar han sin BMW Compact.

Mats Larsson var åtta totalt i Finnskogsvalsen, näst snabbaste tvåhjulsdrivna ekipage med sin Toyota Corolla. Med Fagersta som bas har han nästan hemmatävling nu på lördag.

Volvoligan med Emil Karlsson i spetsen ger ju inte upp bara för att snövallarna kan ställa till det för en stor, äktsvensk bil i behov av extra utrymme. Bli inte ett dugg förvånad om Hälleforsexpressen återfinns i tätskiktet!

Samma för Daniel Wall. Han brukar värma publiken med fulla uppställ i en Volvo 240. Frågan är om det går ännu fortare nu när han byter till en nyare 940?

Totalt är det 47 anmälda förare i SM-klassen Trimmat 2WD när Mekonomen Bergslagsrallyt på lördag inleder 2019-års svenskt mästerskap i Rally.

Annemo Friberg, presschef