Nyheter

Tom Kristensson och Henrik Appelskog nöjda i genrepet i Bergslagsrallyt
- Det var jätteroligt att komma igång igen efter ett långt tävlingsuppehåll, säger Tom efter SMtävlingen Bergslagsrallyt i helgen.

Tävlingen var ett genrep inför Rally Sweden i mitten av februari, då Tom och Henrik skall tävla i JWRC, Junior-VM. I helgens tävling slutade man på en femte plats i klassen Otrimmat 2WD.

Klassen vanns en av Toms konkurrenter i JWRC, värmlänningen Dennis Rådström.

- Vi körde vårt eget race från första metern. Målet med tävlingen var att samla erfarenhet av en tävling på snö och is, då det är helt annorlunda mot att köra på grus och asfalt, både vad det gäller däck, noter och spårval, förklarar Tom.

- Jag har ju inte kört någon vintertävling sen 2015, aldrig med framhjulsdrift, och inte testat en enda meter, så det kändes verkligen annorlunda i början. Efter hand fick vi dock till en bra känsla, och då var det jätteroligt.

- Det känns bra med nästan 14 mil specialsträcka i ryggen, på fina, rejäla vintervägar, som Bergslagsklubbarna bjöd på.

- Vi tog inte heller några risker, eftersom den Opel Adam R2 som vi körde med, och som ägs av min mentor Krister ?Krabba? Håkansson, är till salu och skall säljas nu. I dagsläget är det därför inte heller inplanerat några fler SM-tävlingar i år, eller andra tävlingar på hemmaplan, förutom Rally Sweden.

- Nu börjar planeringen för VM-tävlingen, vi ser verkligen fram mot den, att få köra en VM-tävling på hemmaplan, är en dröm som går i uppfyllelse, avslutar Tom. Då blir det nytt bilmärke, en Ford Fiesta R2 Eco Boost från M-Sport i Polen.

Toms klubbkompis i SMK Hörby, unge Victor Hansen, gjorde en stark tävling med sin Peugeot 208 R2, och slutade på sjunde plats i samma klass, Otrimmat 2WD. Han blev dessutom femma i Junior-SM, som Victor satsar på i år.