Nyheter

Rallyeliten väntas till Älmhult när SSR inleder grussäsongen
Inget skämt, utan den 1 april öppnar anmälan till den 44:e upplagan av stortävlingen South Swedish Rally. 100 förare till start är målet.

I och med att anmälan öppnar tar stortävlingen South Swedish Rally klivet ut i offentlighetens ljus. Ett steg förarna väntat på:

- SSR är sommarens höjdpunkt, dessutom min hemmatävling så den vill jag inte missa, säger Robin Adolfsson, tävlande för Wäxjö MS i en Mitsubishi Evo 9.

Den 44:e upplagan av det anrika rallyt har, precis som förra året, sin bas i centrala Älmhult. Tävlingsledningen tar plats i IKEA Hotell och de tävlande bygger upp sin service på parkeringen direkt utanför.

- Vi kan klara tidsramarna med 100 startande, och vi hoppas och tror att vi når det maxtaket, säger tävlingsledare Patrik Persson.

Trots att Trafikverket tidigare tog beslut om att vissa delar av tävlingsbanan inte fick användas, väntar ändå elva grussträckor på de tävlande. Totalt blir det drygt 11 mil specialsträckor på privata och kommunala vägar.

- Småland är känt för sina krokiga och fina byvägar, ofta kantade med stenmurar. Något som förarna uppskattar, fortsätter Patrik Persson.

Totalt omfattar svenskt mästerskap i Rally sex deltävlingar, varav South Swedish Rally inleder grussäsongen.

Annemo Friberg, presschef för South Swedish Rally