Nyheter

Ambitiös satsning ska bära mot titeln
Ambitiös satsning ska bära mot titeln

Brink Motorsport signalerar idag sina intentioner i jakten på 2019 års TCR Scandinavia-titel med ett toppförvärv i form av fjolårets STCC-fyra Andreas Wernersson.

Wernersson, 24, och Tobias Brink, 30, ansluter till redan klara Hannes Morin i en andra och tredje Audi RS 3 LMS och fullbordar därmed en dynamisk föraruppställning för det Skåne-baserade teamet.

Wernersson växlar över till Brink Motorsport efter en imponerande STCC-säsong för Lestrup Racing i fjol, då skaraborgaren länge satte hård press på fältets etablerade toppnamn i kampen om titeln. Wernersson vann bland annat ett race vid premiären på Ring Knutstorp och låg tvåa i mästerskapet efter halva säsongen.

Han blev till slut fyra totalt, och rankades vid årets slut på 20:e plats när erkända siten Touring Car Times utsåg världens 30 bästa standardbilsförare. Wernersson rankades därmed som näst bäste svensk efter WTCR-stjärnan Thed Björk - och högst av samtliga STCC-chaufförer.

- Det känns jättekul att få hoppa på det här tåget hos Brink Motorsport inför en säsong när de spänner bågen hårdare än någonsin förut, säger Andreas Wernersson. Jag hade en bra säsong i fjol, Brink Motorsport hade en bra säsong i fjol, och tillsammans ska vi försöka vara med där framme och slåss om de allra bästa resultaten den här säsongen. Vi har ett tydligt mål - att vinna mästerskapet - och vi ska göra allt som står i vår makt för att lyckas med det.

För Brink Motorsport blir 2019 det tredje året i svensk racings elitdivision, tidigare känd som STCC men numera alltså betitlad TCR Scandinavia. Stallet - som även i år stöttas av sina huvudpartners ProMeister och Ramudden - drivs av bröderna Ted och Tobias Brink, där den sistnämnde alltså också agerar förare och i fjol lyckades vinna två race på sin väg mot en stark sjundeplats i totalsammandraget.

I Andreas Wernersson (24 år) och Tobias Brink (30) har stallet därmed två beprövade racevinnare, kompletterade av nykomlingen Hannes Morin som vid blott 16 års ålder tar ett spännande steg direkt från karting till TCR Scandinavia inom ramarna för nystartade Brink Motorsport Junior Team.

- Vi är otroligt glada att kunna hälsa Andreas välkommen till teamet, säger Ted Brink. I honom har vi en förare med dokumenterad rå snabbhet, ett sinne för racing och en förmåga att leverera oavsett förhållanden. Han är, kort sagt, en stor talang som självklart kommer att vara en enorm tillgång. Samtidigt står Tobias för kontinuitet och Hannes för ungdomlig entusiasm; vi har en mycket väl balanserad föraruppställning i vår jakt på titeln den här säsongen.

Micke Ohlsson, som varit en essentiell del av Brink Motorsport under de senaste två åren, har under 2019 valt att lägga tävlingshjälmen åtminstone tillfälligt på hyllan för att istället fokusera helhjärtat på den egna eventverksamheten på Ljungbyhed Park. Ohlsson kommer dock även fortsättningsvis att spela en viktig roll i teamet i egenskap av förarcoach till Tobias Brink och Andreas Wernersson (Hannes Morin coachas av kusinen och tidigare STCC-föraren Philip Morin).

- Om man ska vara med och vinna på den här nivån krävs väldigt mycket tid och energi från föraren, och med tanke på allt som händer på Ljungbyhed just nu kan jag helt enkelt inte göra både och, säger Micke Ohlsson. Därför har jag valt att ta en lite mer tillbakadragen roll i Brink Motorsport i år, men jag vill ändå vara med och utveckla projektet och därför känns den här positionen som förarcoach helt perfekt. Min uppgift blir att stötta med input om små detaljer jag lägger märke till ute på banan, och i en sport där hundradelar fäller avgörandet kan det förhoppningsvis göra skillnad.

TCR Scandinavia arrangerar en officiell test- och mediadag på Ring Knutstorp - Brink Motorsports hemmabana - under tisdagen den 16 april. I samband med det finns möjlighet att träffa hela teamets förarbesättning samt nyckelpersonerna bakom satsningen.

Brink Motorsport