Nyheter

Säsongsstart för Svenska RallyCupen närmar sig
Säsongsstart för Svenska RallyCupen närmar sig, en månad till Götene MK gasar igång hela kalaset med Götenerundan. Men redan ikväll händer det saker, vi rullar ut en ny fräsch look - en helt ny grafisk profil som tagit fram tillsammans med en av våra nya partners, företagaren Lars Stugemo. Med det kommer också flera nya fräcka tävlingsupplägg under säsongen.

Vi riktar ett stort tack till årets partners, både nya som gamla som valt att delta i Svenska RallyCupen. På plats finns Öhlins Northern Europe, PPE/Yokohama, Racepart Sweden, Mocomp, Tractive, BMsport.se, Klaravik samt Sunnyside Experience och #FkkCancer/Däckproffsen i Växjö - alla ser till att de tävlande har en fin prispott att tävla om och vilket garanterar häftiga och stora arrangemang!

Cupen har startat ett ömsesidigt samarbete med Lars Stugemo, Sunnyside Experience och Däckproffsen, deras viktiga kampanj #FkkCancer. Lars och Däckproffsen brinner för projektet #FkkCancer och genom deras initiativ kommer det finns ett utbud av "merchandise & dekaler? vid Svenska RallyCupens samtliga deltävlingar 2019, men även via hans Facebook-sida.

Lars och Däckproffsen skickar därmed en uppmaning att hjälpas åt att bekämpa den hemskaste av de hemska sjukdomar som ingen av oss är immun emot. 100% av intäkterna från kampanjen som helt drivs av Lars och Däckproffsen går oavkortat till forskning, #FkkCancer helt enkelt!

En del i "dealen" med Lars & Däckproffsen i Växjö är att de fått sex fria starter under säsongen.

- Det skulle ju vara attraktivt för vem som helst att nyttja detta själv, men nu är inte Stugemo vem som helst. Han kommer istället att lotta ut flertalet av dessa bland de aktiva i cupen. Detta kommer ske genom tävlingar via sin och cupens facebooksidor, förklarar Ronnie Maxe som är en del i årets organisation.

De som vinner en start kommer inte undgå att synas, men vi kan ändå räkna med att Lars själv nyttjar tillfället att vara med och förgylla vår cup - kanske finns det mer spännande runt hörnet från Lars och hans kompisar!

En annan nyhet för året är att aktiva och arrangörer kommer ha chansen att synas och höras ännu mer i år! Det blir Web-TV sändningar i regi av RallyLive, program från samtliga deltävlingar under ledning av Per Johansson.

- Så kamma till frillan och borsta bort garagedammet från bilarna så kommer vi alla tillsammans göra denna 8:e säsong av Svenska RallyCupen till den bästa någonsin!

Tävlingskalender 2019:
» 11/05: Götenerundan. Götene MK.
» 08/06: Lars-Erik Torph Memorial Rally, Säffle MC.
» 03/08: MECA Kullingstrofén, Kullings MS.
» 31/08: EMK-Kannan, Eskilstuna MK.
» 14/09: Bresontrofén, Rasbo MK / Tierp Arena.
» 26/10: Elektrikerna Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.


Jeremias Ericsson