Nyheter

South Swedish Rally lockar 110 startande
Tävlingsledningen för South Swedish Rally (SSR) ger plats för alla förare. Det ger ett rekordfält på 110 startande i Älmhult under Kristi Himmelsfärdshelgen.

Maxtaket var satt till 100 startande när Rally-SM fortsätter på grus. Vid anmälningstidens utgång hade ytterligare tio åksugna förare anmält sig till SSR.

- Vi har tagit beslutet att låta alla komma till start, istället för att gallra bort några vilket hade varit väldigt tråkigt. Vi får tighta till allt vi kan på serviceplatsen och se till att hålla tiderna i övrigt, säger Patrik Persson, tävlingsledare.

Allra sist in med sin anmälan var Kristianstads Mats Jönsjö och co-driver Robert Karlsson, Ljungby. De åker för första gången tillsammans i SSR med en VW Golf 3 Kit Car.

- Vi hade nog nästan räknat med att alla som anmälde sig skulle få åka, för det brukar alltid vara någon som hoppar av i sista stund, säger Jönsjö.

Därmed är det hela 55 förare i den trimmade tvåhjulsdrivna klassen.

- Ett helt fantastiskt startfält är det vi har, och det känns förstås alldeles fantastiskt att kunna bjuda både deltagare och publik på det, avslutar tävlingsledare Persson.

Annemo Friberg, presschef för South Swedish Rally