Nyheter

50-talet förare testade inför South Swedish Rally
Publiken fick ett smakprov på helgens South Swedish Rally redan under torsdagskvällen. 50 ekipage provade vägkaraktären under "shake down".

Innan den officiella starten på fredagskvällen, då den 1,2 mil långa publiksträckan Millebygden Arena ska köras, hade alla som ville möjlighet att testa den småländska vägkaraktären i något som kallas shake down. En kort sträcka precis söder om Älmhult stod till de tävlandes förfogande. Publiken var heller inte sen att dra sig ut i skogen, trots ett stilla regn.

50 ekipage tog chansen att prova bilen en sista gång innan SM-allvaret drar igång i Älmhult. Bland annat var favoriten till totalsegern, Johan Kristoffersson, flitig och körde flera varv. Precis som utmanarna Patrik Flodin och Martin Berglund.

Under lördagen ska tio sträckor i 2019-års South Swedish Rally köras, och det är då tävlingen avgörs. Målgång framför IKEA Hotell runt 16.30 och de som tar sig dit har då kört nästan elva mil i tävlingstempo. Totalt är det över 100 startande i denna den andra SM-deltävlingen för året. Den första på grus.

Annemo Friberg, presschef för South Swedish Rally