Nyheter

Tom och Henrik bröt South Swedish Rally men ladda nu för nästa VM-tävling på Sardinien
Helgens South Swedish Rally tog slut för Tom Kristensson och Henrik Appelskog på den 7:e av 11 specialsträckor efter en avåkning.

- De syd småländska vägarna är inte förlåtande, glider man lite för långt ut ligger det oftast en sten i kanten ,och sedan bär det till skogs, detta var det som hände oss, förklarar Tom.

- Vi hann dock skaffa bra erfarenhet av bilen på grus inför nästa VM-tävling, genom att testa lite olika inställningar och däck, vilket vi tar med oss till Sardinien.

- Det var även kul att kunna visa upp VM-bilen, Ford Fiesta R2T, på hemmaplan för supportrar och publik, som fick möjlighet att studera den på närmre håll på serviceplatsen i Älmhult.

- Jag vill även tacka alla som på olika sätt gjorde det möjligt för oss att starta i South Swedish Rally, och teamet IK Sport från Slovenien för sin proffsighet.

- Resten av veckan skall vi rehabilitera lite ömmande muskler och planera inför avresan i helgen till den 3:e deltävlingen i Junior-VM på Sardinien, säger Tom.

Tävlingen på Sardinien, Rally Italia Sardegna, är den 8:e deltävlingen i VM och den 3:e i Junior-VM, JWRC.

Underlaget är grus, och vägarna är överlag ganska smala men snabba, och blir oftast lösa, detta i kombination med värmen gör att däcksstrategin är viktig.

Starten sker nästa torsdag kväll, den 13 juni med en superspecial och målgång är på söndag eftermiddag. Då skall man ha avverkat 19 specialsträckor på 31,3 mil. Sträckorna är på den norra delen av ön och körs två gånger vardera, förutom superspecialen.

- Det är, precis som övriga VM-tävlingar, en helt ny tävling för oss, säger Tom. De förberedelser vi gör är att studera filmer och annan information om sträckorna. På rekognoseringen i början av veckan får vi se hur de är i verkligheten.

- Vi kommer att använda samma taktik som i de två första tävlingarna, hitta känslan och vårt tempo, det har fungerat jättebra både i Värmland och på Korsika, så det ändrar vi inte på.

- Dessutom skall det bli en fantastisk upplevelse, som vi skall njuta av, avslutar Tom