Nyheter

Kolsvarundan redo ta emot rallyeliten
Vartannat år har Kolsvarundan SM-status. I augusti är det dags igen då rallyfolket intar Köping och småvägarna runt omkring.

Kolsva MS har under många år arrangerat en deltävling i Rally-SM, utifrån modellen "vartannat år".

- Det är väldigt roligt, men också oerhört mycket arbete bakom en sådan här tävling så vi behöver lite andrum mellan varven, säger tävlingsledare Lasse Wickman.

Den här gången körs samtliga fartsträckor under en och samma dag, lördagen den 17 augusti. Först är det fyra sträckor på förmiddagen, i vad som kallas etapp 1, och därefter samma fyra sträckor igen efter lunch i etapp 2. Totalt 126 km på avlysta småvägar.

- Tävlande som tvingas bryta på förmiddagen kan starta om till etapp 2, förutsatt förstås att de kan laga bilen så den godkänns för omstart, fortsätter Wickman.

Best Western Hotell Scheele är navet där tävlingsledningen befinner sig, medan de tävlande kör sträckorna. Maximalt 120 startande, för att tidsplanen ska hålla.

- Tidigare deltävlingar har lockat över 100 deltagare, så vi hoppas landa runt den siffran och få en riktig folkfest i skogen, säger Wickman. Anmälan har öppet till den 4 augusti och två veckor senare kommer hela SM-eliten med Johan Kristoffersson, dubbel världsmästare i rallycross, i spetsen till Köping.

Annemo Friberg
Lokal presschef för Kolsvarundan