Nyheter

Fjärde deltävlingen i 1300 RallyCup 2019
Många är förväntansfulla och spända inför Säffle Motorklubbs ambitiösa arrangemang nu på lördag som körs till minne av framlidne Lars-Erik Thorp.

Fjorton Sukkaekipage på startlinjen, varav av två ungdomsåkare som tyvärr får starta sist. 1300 RallyCup är stolta och glada att få vara med som "föråkare" och förhoppningsvis sopa undan lite rullgrus innan Det häftiga startfältet i Svenska Rallycupen tar vid.

Tabelltoppen består till stor del av nya namn då några lämnat för att gå vidare i SM eller annat. Lite överraskande är det ändå att unge Calle Carlberg som senast förra året körde ungdomsrally med sin pappa Torbjörn nu som färsk C-förare leder tabellen. Där finns det minsann talang!

Frågan blir om han kan hålla undan för mer rutinerade Joacim Rydin som inte missat en enda sträckseger i de tävlingar han och Magnus Simensen ställt upp i. Men faktum kvarstår att precis som i SM så är det juniorer som dominerar i toppen av tabellen. Lite av dark horse är alltid snabbe Jan-Erik Eriksson som efter ett par års uppehåll tillsammans med Tobias Abrahamsson nu återigen ger sig med i leken. Hur snabbt blir man av med rattrost?

På lördag eftermiddag vet vi.