Nyheter

Världsklass på SM-veckans rallysprint
Rallysprinten är en av de allra populäraste grenarna under den TV-sända SM-veckan. I vintras nådde kampen mellan Patrik Flodin, Johan Kristoffersson och Mattias Adielsson i nationalsporten upp till miljonstrecket. På fredag är det dags igen. Johan Ejeborg och Jonas Kruse är SVT:s ciceroner.

Det är ett riktigt bra startfält med många sevärda förare som ska göra upp i respektive klass, berättar Jonas Kruse till Rally-SM:s facebooksida.

- 4WD är giganternas kamp med Kristoffersson mot Tidemand! Mycket prestige här. Det bör vara fördel Johan Kristoffersson, med mer erfarenhet från sprint och rallycross. Han kör även mer bil nu än Pontus Tidemand, som har gjort helt OK inhopp i rallycross under senare tid, svarar Jonas på den direkta frågan om favoriter i respektive klass.

Som gammal sladdkung gillar Kruse förstås 2WD. Han spår en tät och sevärd kamp med mycket ladd:

- Favorit är Daniel Röjsel, som dominerat de senaste sprintarna. Nu är det dessutom nyrenoverad motor och kanske mera hästkrafter. Röjsel utmanas av Corolla-maffian Robin Sandberg, Jonas Åkesson, Victor Karlsson och Hampus Jakobsson. Men det finns fler utmanare - som alltid snabbe Daniel Wall och kanske även Tom Kristensson som är tillbaka i en "riktig" Volvo. Personligen är jag nyfiken på vad han kan ställa till med, säger Jonas Kruse.

På fredag smäller det i Malmö och SVT sänder 14:00-18:00 på fredagen. Live på SVT play går rallykvalen mellan 10:00-13:55. Mellan 15:00-17:15 kör man så finalpassen direkt!

Banan i Lockarp, Malmö, är kompakt och körs som en vändsträcka, lättöverskådlig och man får se bilarna 2 gånger. Allt enligt Rally-SM:s facebooksida.

Göran Björklund