Nyheter

"Hansen Brothers" kommer att sätta färg på tävlingen på World RX Sweden
Jonas Kruse, expert SVT Sport, inför World RX Sweden:
"Hansen Brothers" kommer att sätta färg på tävlingen

Nedräkningen inför rallycrossen i Höljes har börjat. På lördag och söndag smäller det med World RX Sweden, den mest emotsedda deltävlingen i VM-serien från förarnas och publikens sida. Det är prestige att vinna slaget i Höljes!

Den värmländske motorsportprofilen och SVT Sports bilsportexpert Jonas Kruse är på plats för att nyhetsrapportera åt SVT Sport från Höljes. Han ser fram mot intressant tävling där mycket kan hända. Han spår att unga svenska förare kommer att vara med i toppstriden.

- Naturligtvis saknas två givna publikfavoriter, fjolårets VW-duo med regerande världsmästaren Johan Kristoffersson och alltid populäre Petter Solberg, men fajten mellan bröderna Hansen kommer mer än väl väga upp deras frånvaro och att sätta färg på tillställningen i Höljes. Kanske kan vi få en ny Per och Stig-konstellation i Team Hansen MJP, inleder Jonas Kruse och fortsätter:

- Kampen mellan Saab-teamets Per Eklund och Stig Blomqvist var en följetong i svensk och internationell rally- och rallycross i mer än ett decennium, nu är Hansen Brothers, Timmy och Kevin, snart där också. Det gillar publiken och kan bli tufft för pappa Kenneth och mamma Susanne! Speciellt i Höljes är ju bataljerna mellan Olle Arnesson och Martin Schanche smått historisk inte minst när det ledde till handgemäng efteråt. Men det var då det, nu är det bröderna Hansen.

Jonas Kruse bedömer att både Timmy och Kevin har kapacitet och rätt förutsättningar i Hansens Peugeot-team att bli världsmästare.

- Vi ska inte förvånas över om det smäller i kiosken redan i första svängen mellan dem, säger han.

Kruse lyfter även ett varningens finger för ännu en ung svensk förhandsfavorit. Det är Anton Marklund, som under några timmar var segrare i den allra senaste VM-deltävlingen i norska Hell. Men en efterkontroll av GC Kompetetions Renault visade på en teknisk avvikelse mot reglementet. Marklund, europamästare 2017, fråntogs segern av tävlingsjuryn.

- Anton har åkt mycket bil under senare år, valt att stå över VM i fjol för att satsa på EM. Nu är han åter i VM och i en potent bil. Vi kommer förmodligen att se honom i A-final även denna gång, och där kan han överraska precis som han gjorde i Norge, avslutar Jonas Kruse.

Göran Björklund, Newsroom