Nyheter

William Nilsson laddad inför Höljes - siktar på pallplats
Till helgen blir det rallycross på hemmaplan för skånske William Nilsson när RX2 International Series körs på legendariske Höljesbanan.
- En sån kombination av bra motorsport och folkfest hittar du nog ingen annanstans, säger 19-åringen.

Rallycross-VM i Höljes är något som ligger många bilsportentutiaster varmt om hjärtat. I fjol satte tävlingen publikrekord med strax över 50 000 besökare i den lilla värmländska byn. Förutom både VM och EM i klassen Supercar körs som alltid mästerskapet RX2 International Series, där Nilsson tävlar.
- Tävlingen kallas för The Magic Weekend av en anledning. En sån kombination av bra motorsport och folkfest hittar du nog ingen annanstans. Det är magiskt, säger Nilsson.

Det är inte bara i publiken som det högt tryck, hela 23 förare kommer till start i klassen Supercar Lites.
- Höljes är en stor höjdpunkt för de flesta förarna och mitt mål är att komma på pallen. Samtidigt vill jag bjuda på den bästa showen och göra upplevelsen så rolig som möjligt. Det kommer alltid många vänner, släktingar och sponsorer dit. I år har vi faktiskt ett helt gäng från Batteribolaget på plats, det blir kul.

För första gången någonsin kommer Nilsson köra Supercar Lites i egen regi.

- Det är lite nervöst faktiskt. Jämfört med förut är det väldigt mycket detaljer runt omkring själva körningen att tänka på med till exempel mat, mekaniker och tält. Jag och familjen jobbar stenhårt för att få allt klart till start, men jag tror att det kommer bli väldigt bra. Alla ser fram emot att få rulla in i depån i Höljes.