Nyheter

Karlskronapokalen firar 50 år med jubileumstävling
Den sjunde september är det återigen dags för rallyfest i Karlskrona. 50 år sedan det begav sig för första gången 1969. Karlskronapokalen, detta anrika rally som flertalet gånger haft SM-status, skall i år ingå i Södra Bilsportsförbundets rallysprint-DM.

Tävlingen kommer att avgöras på fina, klassiska rallyvägar där banan består av tre specialsträckor, varav en körs två gånger. Dess totala längd är ca 54 km varav ca 22 km utgör specialsträckor.

- Vi har fått till en rolig och utmanande sträckning som jag tror många kommer att gilla, berättar Leif Lindahl, ordförande i Karlskrona Automobilklubb.

Karlskrona Automobilklubb är en förening som vet vad som krävs att arrangera tävlingar av toppklass. Ifjol fick klubben priset "Årets idrottsevenemang" på Blekinge Idrottsgala för deras rallytävling år 2017.

Start och mål samt serviceplats kommer att vara beläget på NKT Arena i Karlskrona. Där kommer det även vara utställning av äldre rallybilar, likt dem som körde i 1969 års upplaga. Så boka in den sjunde september i kalendern. Då blir det åka av i rallyskogarna kring Karlskrona!