Nyheter

Patrik Flodin svensk mästare i rally 2019
Patrik Flodin från Ilsbo heter årets svenske mästare i rally, R5-klassen - 4WD trimmat. Mästerskapet i den svenska nationalsporten bärgar han genom att vinna East Sweden Rally 4,4 sekunder före årets utmanare, dubble rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson, Arvika.

Poängskillnaden upp till Flodin är ointagligt för Kristofferssons vidkommande inför SM-finalen i Karlshamn om tre veckor.

SM-guldet är Patrik Flodins andra raka - i fjol körde han hem SM-tecknet i den 2-hjulsdrivna trimmade R3-klassen.

- Jag har haft ont i magen i tre veckor inför den här tävlingen, jag har verkligen väntat på detta, säger Patrik Flodin efter målgången i Linköping på lördagskvällen.

- Johan satte en sjuhelvetets fart i slutet, det var riktigt nära, men nu känns det så skönt, så skönt, fortsätter Patrik Flodin.

- Vi var lite morgontrötta, konstaterar Johan Kristoffersson. Han är inte besviken över den förmodade silvermedaljen under den första rallysäsongen. Hans deltagande har imponerat och lyft mästerskapet.

- Målsättningen att vinna SM - men, jag visste inte riktigt var jag stod. Det har varit kul med fajten och jag hoppas att Rally-SM kan stärkas ytterligare av detta, fortsätter han.

Trea i East Sweden Rally slutar Martin Monelius, SMK Örebro.

Utvecklingen inom svensk nationell rallysport uppmärksammas utomlands - få andra nationella mästerskap kan mäta sig med Rally-SM.

I årets mästerskap har inte bara rutinerade förare som Patrik Flodin och Johan Kristoffersson deltagit, utan efter sommaruppehållet har PG Andersson och Fredrik Åhlin tillkommit. Två förare med internationella karriärer. Bland JSM-deltagarna finns det förare som arbetar för deltagande i nästa års JWRC. I år har både Tom Kristensson och Dennis Rådström chans att bli juniorvärldsmästare i rally.

Alla fakta och resultat från East Sweden Rally finns här:
https://www.resultatservice.com/resserv/v2/tvlinfo/rally.jsp?tvlnr=2019020

Göran Björklund
PR & Public Affairs, Partner