Nyheter

Victor och Jonas avslutade Rally-SM med en tredjeplats i Rally Blekinge
I helgen som var avslutades årets SM-säsong med Rally Blekinge. Ca 120 km skulle köras fördelat på 10 st krävande specialsträckor. Fredagen inleddes med fyra sträckor, varav två stycken kördes i mörker.

Planen för duon vara att genomföra tävlingen i ett bra tempo med en hög lägsta nivå för att klättra i den totala SM-tabellen och försöka att ta en bronsmedalj totalt. Samtliga sträckor avverkades utan problem och Victor och Jonas kunde avsluta tävlingen som trea, dock räckte inte detta till en medalj totalt i SM.

-"Detta har nog varit den mest krävande SM-tävlingen jag någonsin kört, säger Victor. Karaktären på vägarna runt Karlshamn är helt galet. Det är sten överallt och vägarna tillåter inga misstag något som passar mig. Vi försökte verkligen att ge oss in i toppstriden och vi tog i allt vad vi vågade utan att vara utanför marginalen.", avslutar Victor

Årets SM-säsong har varit gungor och karuseller för Victor och Jonas. Samtliga tävlingar har fullföljts men i tre av sex deltävlingar har de varit poänglösa pga av tekniska problem.

"Vi hade som mål inför säsongen 2019 att avsluta med ett tempo som var en konstant topp fem tempo, vilket jag tycker att vi har lyckats med. I de tävlingar vi har varit problemfria har vi slutat på pallen och det är vi nöjda med. Nu skall vi se över bilen inför säsongen 2020 och då skall vi vara med i den högsta medaljstriden", avslutar Victor.

Vann Rally Blekinge trimmat 2WD gjorde Robin Sandberg/Mattias Bengtsson följt av Stefan Alenmalm/Ida Bood.