Nyheter

Inför SSRC finalen 2019
Inför slutspelet, finalen, som körs nu på lördag den 26 oktober med Hovmantorp utanför Växjö som tävlingscentrum, skall vi ta en titt på läget i de olika klasserna I alla fyra bilklasser slåss man om 18.000 kr, sju till ettan, fem till tvåan och fallande ner till femte plats.

I A-klassen för VOC/Grupp F har två förare dominerat både på tävlingsbanan och i sociala medier. Patrik Fredriksson, Fryksdalen, denna gång med mer lokal kartläsare i form av Oscar Almqvist, Vetlanda får efter årets fina säsong finna sig i att vara favorit före Henrik Levin/Ida Isaksson, Hörby. Men är det säkert att det är mellan dem kampen om segern skall stå? Brukar inte B- och C-förare kunna blanda sig i striden? Det har hänt genom åren och i årets B- och C-klass finns några som absolut har chans att komma bland de fem främsta.

Mattias Erelt/Åke Lundberg, Wäxjö samt Filip Svensson/Pi Hellberg Eslöv och C-föraren och vinnaren av Prispottslistan Oscar och Nellie Karlsson kanske kan utmana när alla tävlar under lika förhållande.

Grupp E klassen har en favorit och det är Stefan Ottosson/Robert Norss, Vetlanda men faktum är att han utmanades rejält under säsongen av B-föraren Erik Sundqvist/Max Salomonsson, Ljungby som i Skilling 500 bara var en dryg tiondel efter per kilometer. Dominanten i C-klassen, Lucas Ljungbäck/Emma Enarsson, Hässleholm, kan ha svårt att slå sig in i den rutinerade toppen då han normalt har legat drygt en sekund per kilometer efter de främsta i bilklassen.

Den fyrhjulsdrivna klassen består denna gång av fyra bilar men det blir utan tvekan en prestigekamp av största slag. Svenske Mästaren Joachim Grahn/Per B Andersson, Simrishamn har konkurrens av årets Sydsvenske Mästare Mattis Olsson/Marcus Sundh, Gullabo och förra årets Sydsvenske Mästare Robin Adolfsson/Nicklas Jidflo, Wäxjö. Det kommer säkert också att jämföras en del tider med nummer 63 i Lucky Looser-klassen, ännu en Svensk Mästare, Simon Karlsson/Tobias Steen, Gullabo som kör samma Ford Focus WRC som han körde i årets SM-sprint.
Tyvärr har Joachim Grahn/Per B Andersson avnmält sig!

I Ungdomsklassen är det nästan omöjligt att inte sätta alla pengar på startnummer 4 Emil Friman/Timmy Berntsson, Vetlanda eftersom han vunnit alla deltävlingarna.

Inte störst men mest oviss är 2WD klassen. Bedömningen är att alla A-förarna är potentiella vinnare. Men om jag nu måste gissa, vilket ingen tvingar mig till, så tror jag topp tre består av Victor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby, Jonas Åkesson/Joakim Karlsson, Karlskrona och fjolårets finalvinnare Per Eriksson/Tobias Gunnarsson, Emådalen men med alla andra som garderingar. Förra året gick Victor Hansen/Victor Johansson, Hörby in som C-förare på den totala femte platsen och är väl den B-förare som kan hota tillsammans med Andreas Axelsson/Jonas Bergman, Grimslöv. Simon Axelsson/Lisa Johansson, Älmhult har alla chanser att bli bäste C-förare

Finalen arrangeras i samarbete med Drive VXO och startar från Hovmantorp kl 11.30. Program finns att köpa tävlingsdagen på Folkets Hus i Hovmantorp. Välkomna!!

Mats Bergman