Nyheter

Svenska RallyCupen 2020, sex deltävlingar och ny stor partner
Under lördagskvällen är det fullt drag på festlokalen Safiren i Katrineholm, årets pristagare hyllas när Svenska RallyCupen summerar året med stor prisutdelning och fest för årets deltagare.

Samtidigt med årets prisutdelning avslöjas också tävlingskalendern för 2020, sex erkänt populära deltävlingar ses i kalendern och ett nytt spännande samarbete med en rejäl prispott att tävla om.

Götenerundan, Kullingstrofén, EMK Kannan och Marknadsnatta känns igen från årets säsong, tillbaka efter ett års uppehåll är Gästabudstrofén i Nyköping. Ett sex år långt uppehåll från cupen har Laxå MK haft, men nu är man på tå och kör årets fjärde deltävling. En bra geografisk och kalendermässigt stark nionde säsong för cupen väntar.

- Intresset har varit stort, men helgerna få. Så kan summeringen görs av årets kalender jobb, mycket trix för att få ihop alla trådar på rätt plats och samtidigt har vi arrangörer som redan visat intresse för cupens 10-års jubileum 2021!

Under kvällen presenteras också en ny stor partner för Svenska RallyCupen 2020, med prischeckar till ett värde på 100´000kr går Hankook / GN Motorsport in som stark däckpartner! Till det lägger man en återbetalning till tävlande som startar en deltävling med Hankook däck, en värdecheck på 500:- per tävling delas ut till den tävlande!

En annan del i samarbetet är att Svenska RallyCupen och Hankook / GN Motorsport delar ut en fri start i varje deltävling, till det lånar Hankook / GN Motorsport ut fyra däck, en större presentation om det nya samarbete, upplägg och övriga partner kommer efter årets arrangörsträff där cupledning och arrangörerna spikar reglerna!

Svenska RallyCupen 2020:
9/5 Götenerundan, Götene MK.
30/5 Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
1/8 Kullingstrofén, Kullings MS.
29/8 Laxå Rallyt, Laxå MK.
12/9 EMK-Kannan, Eskilstuna MK.
24/10 Marknadsnatta, V:a Östergötlands MK.

Jeremias Ericsson