Nyheter

EM-medaljören går för SM-guld 2020
Göteborgsföraren Mattias Adielsson har ett flertal SM-medaljer i både två- och fyrhjulsdrivna bilar sedan tidigare, men har de senaste åren satsat hårt på internationellt tävlande med enstaka inhopp i SM. Mattias och hans kartläsare Andreas Johansson har bland annat tagit brons i Rally-EM och gjort starka resultat i VM-tävlingen Rally Sweden, men aviserar nu att de gör en helhjärtad satsning på Rally-SM 2020.

- Vi ska köra mot ett SM-guld 2020 i R5-klassen i samma Skoda Fabia som vi körde i SM 2018, säger Mattias.R5-klassen har de senaste åren lockat starkt startfält med internationellt meriterade förare som Johan Kristoffersson, Mattias Ekström, PG Andersson och Fredrik Åhlin, och det är i denna tuffa konkurrens Adielsson hoppas kunna blanda sig i kampen om SM-guldet.

- Det ska bli fantastiskt roligt att komma tillbaka och lägga fullt fokus på det. Inte bara göra inhopp. Vi vill visa att svensk rallysport är stark och jag värderar Rally-SM väldigt högt. Vi har haft Kristoffersson och Flodin i år, och det är många stora namn som aviserat att de ska köra SM. Jag skulle säga att vi har ett av Europas starkaste mästerskap, så där vill vi vara med och fightas.

Sedan tidigare har även Mattias Ekström, Världsmästare i rallycross 2016, aviserat att hans team EKS satsar på trippla guld i Rally-SM 2020: http://www.rallysm.se/nyheter/eks-satsar-pa-rally-sm-2020/

Rally-SM 2020:
Deltävling 1: Vinterpokalen, Sandviken. 31/1-1/2
Deltävling 2: Rally Vännäs, Vännäs. 28-29/2
Deltävling 3: South Swedish Rally, Älmhult. 22-23/5
Deltävling 4: Skilling 500, Skillingaryd. 26-27/6
Deltävling 5: Snapphanerallyt, Hässleholm. 14-15/8
Deltävling 6: East Sweden Rally, Linköping. 4-5/9

Sebastian Bourghardt

Nationell presschef för Rally-SM