Nyheter

Svenska RallyCupen förstärker, Gästabudstrofén tillbaka i oktober!
Svenska RallyCupen stärker upp kalendern inför hösten 2020, precis som alla andra har Svenska RallyCupen drabbats av restriktionerna kring Corona pandemin som ställt in tävlingar.

Premiären i Götene i början på maj fick ställas in, lika så Gästabudstrofén som skulle avgjorts nu på lördag. I samband med att SMK Nyköping ställde in tävlingen klargjordes att man siktade på ett mindre rally den 10:e oktober, ett datum man redan sökt och fått tävling för.

Nu hälsar klubben att Gästabudstrofén återuppstår, trots älgjakten har man kommit åt ett vägnät som ger en så pass stor tävling att man också ställde frågan till Svenska RallyCupen om en deltävling i oktober. "Klart vi kör" tyckte vi i cuporganisationen och gav tummen upp åt SMK Nyköping, allt för att hålla uppe antalet deltävlingar, samtidigt en helg där vi inte krockar med andra arrangemang!

- Fem sträckor på 36km, start och mål som planerat på Björshult. Hur det kommer se ut med service får vi se hur beroende på hur restriktionerna ser ut från myndigheterna. Vägarna är av väldigt blandad karaktär på allt från skogsbilväg till allmän väg, hälsar Hampus Juteryd från arrangörsklubben.

Premiären för Svenska RallyCupen 2020 ser just nu ut att ske med MECA Kullingstrofén den 1:e augusti, Kullings MS som övriga arrangörer följer aktiviteten hos Folkhälsomyndigheten för att snabba agera utefter ändrade förutsättningar.

Svenska RallyCupen 2020:
>> 01/08: MECA Kullingstrofén, Kullings MS.
>> 29/08: Laxå Rallyt, Laxå MK.
>> 12/09: EMK Kannan, Eskilstuna MK.
>> 10/10: Gästabudstrofén, SMK Nyköping.
>> 24/10: Elektrikerna Marknadsnatta, Västra Östergötlands MK.

Jeremias Ericsson