Nyheter

SMK Hörby ställer även in RS-tävling
SMK Hörby ställer även in RS-tävling.

Den från i april flyttade DM-tävlingen i RS, Bilmånsson Hörby Rallysprint med ny tävlingsdag den 8 november, ställs nu in helt och hållet. Detta beslöt klubben vid ett möte i tisdags.

- Först flyttade vi på grund av Corona-pandemin då vi inte kunde uppfylla myndigheternas krav och med hopp om att läget skulle ha förbättrats i november, berättar tävlingsledare Magnus Larsson.

- Men idag finns inget som tyder på att pandemin klingat av till dess och därmed känns det logiskt att redan nu ställa in. Nu var det inte enbart Corona som fällde avgörandet utan även det faktum att det under året inte körts en enda RS-tävling i distriktet plus att såväl RS-DM som Asfaltcup lagt ner 2020.

- Risken är därmed väldigt hög att vi skulle fått ett betydligt mindre startfält än de cirka 80 bilar vi räknade med att ha fått i april. Många förare har redan nu stallat in bilarna för säsongen och lär då inte starta upp för ett enda tävlingstilfälle, förklarar Magnus.

Med detta är SMK Hörbys tävlingssäsong avslutad då huvudnumret den 56:e upplagan av TV-Svängen som skulle körts i september, även den ställts in sedan över en månad tillbaka.

- Tunga men i denna situation tyvärr nödvändiga beslut då vi inte klarar av att köra våra tävlingar och samtidigt följa de restriktioner som vi fått från Polismyndigheten. En liten tröst är att över 100 andra klubbar från norr till söder gjort samma bedömning före oss och ställt in, så vi är absolut inte ensamma om dessa tunga beslut, menar ordförande Lars Servin.

- Nu gör klubben en ekonomisk förlust men det känns faktiskt ändå oväsentligt i dagens virusläge. Det viktigaste är ändå säkerheten för både våra funktionärer och tävlande, en säkerhet vi aldrig tummar på, avslutar Servin.
Nu laddar SMK Hörby om för 2021 och den 18 april är det planerat att köra Bilmånsson Hörby Rallysprint medan TV-Svängens tävlingsdag är satt till den 11 september.