Nyheter

Vicor Hansen - Rallye Sumava Klatovy
Efter ett långt ofrivilligt uppehåll på grund av pandemin, var det nu åter dags för tävling för Victor Hansen och Victor Johansson. Resan gick nu till den anrika tävlingen Rallye Sumava Klatovi i Tjeckien.

Tävlingen som kördes på asfalt erbjöd väldigt omväxlande sträckor med allt från snabba breda fina vägar till trånga krokiga vägar med dålig asfalt och inslag av grus. För första gången var Nybe-Peugeoten utrustad med asfaltfjädring vilket gjorde starten extra spännade.

Tävlingen inleddes planenligt i lungt tempo och en 7:e plats på första sträckan. Redan på den andra sträckan kände Victor och Victor sig varma i kläderna och började attackera vilket gav en sträckvinst och en 2:a plats sammanlagt. På 3:e sträckan blev det åter en sträckseger och så var man uppe i ledningen.

Sträcka 4 var tävlingens längsta och här började problemen. 5 kilometer innan mål överhettade bromsarna och bromspedalen gick i botten. Detta var ett problem som Victor och Victor kom att få leva med resten av tävlingen. På de kortare sträckorna var man snabbast men på de längre tappades tid då tempot fick sänkas för att inte överhetta bromsarna. Till slut räckte tiderna till en 2:a plats i klassen 10,4 sekunder efter tjecken Dominik Broz och en 22:a plats totalt i tävlingen.
-Vi är väldigt nöjda med tävlingen och tycker vi har lärt oss otroligt mycket. Nu vet vi vad vi ska ändra på bilen till nästa asfalttävling både när det gäller bromskylning och inställning av bilen och jag tror att vi till nästa tävling kommer vara betydligt mer förberedda och konkurrenskraftiga, säger Victor Hansen.
-Detta är den mest lärorika tävlingen vi kört och på sitt sätt kanske även den roligaste och vi återvänder mer än gärna till Tjeckien. En fantastisk upplevelse även utanför tävlingen, var Victor Johanssons kommentar.


Victor och Victor hade en lärorik helg i Tjeckien. Foto: Vladislav Maschl

Rallye Sumava Klatovy
Tävlingen ingick i Tjeckiska mästerskapet
11 specialsträckor kördes till en sammanlagd längd av 150,3 km.
83 startande (varav 16 i Victors klass), 61 i mål.

Totalt
1. Jan Kopecky, Tjeckien, Skoda Fabia Rally2 Evo 1.21.18,8
2. Jan Cerny, Tjeckien, Skoda Fabia Rally2 Evo 1.21.48,2
3. Filip Mares, Tjeckien, Skoda Fabia Rally2 Evo 1.21.48,5

R2:
1. Dominik Broz, Tjeckien, Peugeot 208 R2 1.32.56,7
2. Victor Hansen, SMK Hörby, Peugeot 208 R2 1.33.07,1
3. Mirozlav Ciz, Tjeckien, Peugeot 208 R2 1.36.25,1