Nyheter

"Chribbe" Haglund drar till Finland för säsongspremiär och premiär i ny bil
Äntligen! Så säger SMK Nyköpings rallyåkare Christoffer "Chribbe" Haglund inför årets säsongspremiär. En premiär som sker i Finland till helgen.

På fredagskvällen startar nämligen årets tredje deltävling i finska mästerskapen, Mad-Croc Länsirannikon Ralli, i Lieto utanför Åbo. Inte mindre än sju svenska ekipage är anmälda till den finska mästerskapstävlingen, förmodligen ett resultat av alla inställda tävlingar i Sverige p g a smittskyddsrestriktioner.

För "Chribbe" Haglund och co-drivern, Nicklas Edvardsson, är det inte bara säsongspremiär, utan även premiär för en ny tävlingsbil och ett nytt team.

Till årets säsong har en 4-hjulsdriven och potent Skoda Fabia införskaffats för tävlande i tungviktsklassen R5.

Utöver bilbytet ingår han, tillsammans med fortåkaren Jonas Åkesson, TV-profilen Jonas Kruse och junioren Victor Hansen, i det småländska rallyteamet Tema Nybes föraruppställning säsongen 2021.


Bild: Tävlingspremiär i Finland i ny bil, SM-säsongen 2021, kör "Chribbe" Haglund en Skoda Fabia i R5-klassen.

Inför fredagens start är "Chribbe" Haglund förväntansfull, smått yster.

- Ska bli så kul att köra rallytävling igen. Har laddat hela vintern för att få åka, säger han och tillägger att jobbet i byggbranschen tagit mycket tid.

I brist på tävlingsmöjligheter har "Chribbe" och de andra förarna i Team Nybe lagt mycket tid på test.

- Bilen känns fantastisk, och jag har inget att skylla på nu. Har testat många mil, och både bilen och farten börjar sitta i arslet nu! Är dock lite otränad på grund av allt jobb, konstaterar han.

För att kunna tävla i Finland krävs dels negativa covid-test, dels att munskydd används.

Mad-Croc Länsirannikon Ralli omfattar tretton specialsträckor; tre asfaltssträckor under fredagskvällen och tio grussträckor under lördagen. Alla i Åbo-trakten.

Bland de startande i rallyts R5-klass återfinns Teemu Asunmaa, Juha Salo och Emil Lindholm. Tre erkänt snabba hemmaförare, som utöver Christoffer "Chribbe" Haglund även kommer att få möta Team Nybes Jonas Åkesson.

Hemsida: www.teamnybe.se

Göran Björklund