Nyheter

Svenska RallyCupen ställer in, tar sikte på 2022
Under tisdagen togs beslutet att helt ställa in Svenska RallyCupen 2021, diskussionerna har förts en tid i väntan på lättnader i restriktionerna. Men när SMK Nyköping sannolikt får avslag på sin ansökan, det är det muntliga besked klubben fick den 1:a juni, tar vi nu beslutet att helt ställa in årets cup - vi kan inte garantera en bra produkt för dem tävlande, arrangörer, våra partners eller den trogna rallypubliken när vi fortsatt inte vet när, om eller hur vi kan börja tävla.

- Rally på skogen är ingen "motionsidrott" och omfattas därför inte av de lättnader som började gälla idag, det är de besked vi får från Länsstyrelsen säger Crister Nystrand som haft dialog med cupens arrangörer.

Osäkert när inte tillstånd ges, då kan vi inte heller garantera att vi får köra senare under sommaren. Det finns stor risk att bara någon deltävling kan genomföras och beroende på vart i landet skulle det ske under olika förutsättningar, både tävlingsmässigt och i antal startande.

- Vi kan inte vänta längre och måste nu ta beslut. Arrangörerna tycker självklart det är tråkigt, men förstår problematiken att starta upp en så pass stor cup. Vi kan nog räkna med att vi ser årets tävlingar i nästa års kalender istället.

Fortsatt råder tuffa restriktioner även om tillstånd skulle ges, ett maxtak om 150 ekipage är för lite för Svenska RallyCupen - cupen är inte för en lite utvald del, det är för hela rallysverige och samtliga klasser där vi inför varje år jobbar med arrangörerna för att alla ska få plats inom ramarna för det utrymme som finns hos varje arrangör.

- Svenska RallyCupen står för så mycket mer än bara ett rally, en folkfest i skogen och på serviceplatserna med tävlande och publik. Vi har ett åtagande mot våra partners som står för prisbordet att få marknadsföra sig, med ett begränsat startfält och utan publik kan vi inte uppfylla några av cupens kriterier, säger Jeremias Ericsson i cuporganisationen.

Ett trist besked när sommaren just anlänt, men vi är tillbaka 2022 för att göra ett nytt försök att få igång den nionde upplagan av Svenska RallyCupen!

Samtidigt vill vi rikta ett stort tack till arrangörerna som gjort allt för att få till en cup - vi hoppas också att ni tävlande väljer att köra de tävlingar som arrangeras även utan Svenska RallyCupens närvaro!

Jeremias Ericsson