Nyheter

Framhjulsdrivet för Jonas Kruse och Maja Bengtsson i årets traditionella Rally-SM
Toyota Corolla och framhjulsdrivet i trimmade grupp H och inte Volvo 940 och bakhjulsdrivet som tänkt. Så ser värmlänningen och TV-profilen Jonas Kruses SM-säsong ut 2021.

55-årige Kruse är anmäld till Kils MK:s SM-deltävling om två veckor. Genrep sker under lördagen då han tillsammans med 16-åriga kartläsartalangen Maja Bengtsson deltar i det publikfria Violen Rallyt i Flen. En tävling som samlat ett startfält på SM-nivå.

De har testat i två dagar med Team Nybe, dels för att få mil bakom ratten, dels för att få känslan för bilen och framhjulsdriften igen.

- Det känns hyggligt bra att köra framhjulsdrivet igen, även om jag mentalt varit inställd på bakhjulsdrivet, berättar Kruse, som för övrigt vunnit mästerskap med såväl fyrhjulsdrivna, som bak- och framhjulsdrivna tävlingsbilar.

Han berättar att teamet fortsatt kommer att bygga på den Volvo 940 som det var tänkt att Jonas skulle tävla med. Men att den skulle hinna bli klar under årets rallysäsong är inte realistiskt.

- Den Toyota som jag kommer att köra i väntan på Volvon är en synnerligen potent och lättkörd bil. Säg att den i rätta händer är en vinnarbil!

I Flen assisteras han, som nämnt, av 16-åriga Maja Bengtsson från småländska Virestad. Så blir det även vid första SM-deltävlingen Killingen om två veckor - trots att den krockar med nästa WRC-tävling i belgiska Ypres. Detta innebär att Maja inte kommer att åka gravelcrew med Tom Kristensson Motorsport denna gången då det är full SM-satsning som gäller!

Violen Rallyt omfattar sex specialsträckor som körs publikfritt.

Göran Björklund