Nyheter

Andraplatsen i EC Snapphanerally gör att Adielsson är med i guldstriden
Årets näst sista deltävling av Rally-SM avgjordes i helgen i Hässleholm med EC Snapphanerally. M-sport supportade Ford Fiesta Rally2-föraren Mattias Adielsson och Andreas Johansson var endast en vattenplaning och en backning från segern. Andraplatsen och segern på powerstagen gör dock att Adielsson är med i guldstriden inför avslutningen om två veckor.


Foto: Mattias Adielsson Motorsport. Mattias Adielsson ute på specialsträcka 5

- När vi körde den sjunde specialsträckan hällregnade det och vi fick vattenplaning i spåren inför ett vägbyte, vi var tvungna att backa där så vi förlorade mycket tid. Det är sådant som händer i rally, säger Mattias Adielsson.

- Vi har åkt på riktigt hårt och verkligen utnyttjat bilen och vägen till max. Sista specialsträckan som också var powerstage, Hovdala, gjorde vi en riktig satsning på. Vi var 8 sekunder från segern innan den och lyckades ta in fyra sekunder, det räckte inte riktigt men känslan vi tar med oss från den sträckan är riktigt bra. Vi avslutar tävlingen på topp och självförtroendet är högt nu.

- Vi har lärt oss bilen mer och mer under året och nu börjar vi hitta rätt, det finns dock en växel till som vi ska plocka fram till finalen så vi tittar uppåt i tabellen, avslutar Mattias Adielsson.

Resultat EC Snapphanerally
1. Jonas Åkesson Karlskrona AK Ford Fiesta R5 45.33,8
2. Mattias Adielsson Göteborgs MF Ford Fiesta +4,2
3. Christoffer Haglund SMK Nyköping Skoda Fabia R5 +28,8

Ställning Rally-SM Internationella 4 WD

1. PG Andersson Årjängs MK 60
2. Mattias Adielsson Göteborgs MF 54
3. Jonas Åkesson Karlskrona AK 41


Urban Andersson