Nyheter

Händelserik sista sträcka i Laxå bäddar för spännande final i SverigeSerien
Det blev precis så tufft och händelserikt som vi det bollades upp för inför helgens deltävling i Laxå. I synnerhet en riktigt tuff, lång och händelserik sista sträcka bäd-dar för att finalen i Örebro kommande helg blir en riktig nagelbitare. Ingenting är avgjort i någon klass i VOC Mekonomen Rallys ärevördiga och stentuffa SverigeSerie.

Först och främst tack Laxå för att ni klev in i årets SverigeSerie där så mycket fått ställas in till följda av Corona. Och som ni gjorde det. En jättefin tävling som ger mersmak inför kommande säsonger.

Tävlingen blev precis så tuff, omväxlande och händelserik som ofta sker när säsongen går mot sitt slut och serier tuffar till sig på riktigt.

Emil Andersson tog tillbaka initiativet i Elit A

Emil Andersson inledde den här säsongen i stor stil med två raka segrar men sedan gick det lite grus i maskineriet. Nu var Emil tillbaka i gammal god form.

- Emil tog initiativet direkt och släppte det aldrig. Dennis Persson jagade bäst och närmast men kom aldrig riktigt nära, slutade med fin andraplats. Dennis Askling körde återigen jätte-bra och slutade trea.

Inför Örebro nästkommande lördag så leder Emil klassen men bara enstaka poäng, sex om jag inte räknat fel före Dennis Persson så ingenting är avgjort.

Magnus Lindqvist övertygade igen i Elit B.

Händelserikt också i näst högsta elitklass.

- Magnus "Linkan" Lindqvist har verkligen hittat vinnarspåret. Återigen var han ingenting att göra åt i Elit B. Men bakom honom blev det händelserikt. Efter Linkan jagade länge Robin Bäckström och Tim Lagerstam. Men på sista sträcka strulade det till sig för båda två, Tim så till den milda grad att han blev kvar på sträckan och rallyt var över. Robin kom förvisso i mål men med dagen förstörd.

Med detta gick Magnus Westman upp på andra plats och Björn Kallin, klassens tekniskt hu-vudansvarige på en tredje.

- Äntligen är det lite stolpe in för Magnus Westman. Rullning senast som krävde snabbt bil-köp betalades nu med en fin andraplats. Björn hade också något av stolpe in. Lade bilen på sidan på sista sträckan men kom på hjulen igen och alltså in på en riktigt fin tredjeplats.

Inte heller här är något avgjort. Linkan leder förvisso med åtta poäng, återigen med reser-vation för att jag räknat rätt eftersom att tabellerna inte är officiellt gjorda när detta skrivs. Men åtta poäng förslår inte långt. Magnus Westman är hungrig och jagar och nu har han fått vittring på riktigt.

Jack Ernstsson knep segern i Cupklassen.

Lika rafflande som i A och B var det också i C.

- Klassledande Daniel Jonsson såg ut att vara på segrarstråt. Men även solen har sina fläck-ar och Daniel blev även han kvar ute på den krävande fjärde sträckan. Jack Ernstsson som skuggat Daniel bara sekunder bakom på SS1, exakt lika på SS2 och en ynka tiondel bakom på SS3 kunde därför välförtjänt plocka segern. Bakom honom körde Noah Grönkvist in på andra plats med Tobias Petterson Nordwall på tredje.

Det rejäla grepp Daniel Jonsson hade om klassledningen i C är med detta reducerat till mått-liga åtta poäng före Laxås vinnare Jack Ernstson och så extremt tajt som det var mellan dessa herrar i Laxå så bäddar det för en finale extraordinär. Noah Grönkvist skuggar på tredje plats totalt i serien bara två poäng till bakom. Absolut inte avgjort!

Arvid Larspers tog ytterligare en seger i VOC´s ungdomsklass.

Om det lite kalabalik i såväl A,B och C så skötte sig våra juniorer klanderfritt.

- Arvid Larspers vann alla sträckor i VOC Mekonomen Rallys juniorklass och kunde inkassera trettio mycket värdefulla poäng inför finalen. Med segern så tar han också ledningen i ju-niorklassen på maximala 60 poäng inför finalen. Gustaf Ekenved tvåa på 54 och Hannes Hå-kansson trea på 30 poäng.

Återigen tack Laxå för en fin tävling och för att ni klev in och gjorde årets serie till just en serie, fem tävlingar är något av ett minimum för att kallas serie anser vi. Och vilken rafflade final vi kan se fram emot i Örebro nästa helg. Väl mött!

Roger Fransson