Nyheter

Stort intresse för Midnattssolsrallyt
Brett startfält och många skickliga förare bäddar för att Midnattssolsrallyt 2022 blir riktigt spännande. Räkna med snabba bilar, roligt rally och en riktig höjdarstart av tävlingen med Midnattssolsrallyt Super Show på Gelleråsen Arena.

Nu har anmälan till årets Midnattssolsrally stängt och intresset har varit större än förväntat. Omkring 150 bilar beräknas komma till start i årets Midnattssolsrally som har Gelleråsen Arena utanför Karlskoga som under tävlingsdagarna den 6 till 9 juli 2022.

I anmälningslistan finns inte bara toppskiktet av de svenska rallyförarna utan även en bredd som man sällan ser. Kampen inom de olika klasserna kommer med andra ord att bli hård och därmed kommer publiken att bjudas på rally när det är som bäst, under hela tävlingen och från första till sista bil.



Pandemins efterdyningar gör att antalet utländska ekipage är något färre än tidigare år men en handfull kommer till start, varav ett ända från Australien.

Tävlingsdagarna startar med Midnattssolsrallyt Super Show på Gelleråsen redan vid middagstid på onsdagen den 6 juli. Det blir motorshow för hela familjen med bland annat uppvisningar, tävlingar, monstertruckar, driftting och Race of Legends. Det hela kröns med invigning av Midnattssolsrallyt och att den första Super Special Sträckan körs inne på Gelleråsen. Här gäller endast förköp och biljetterna bokas genom Gelleråsen Arena.

Räkna med en höjdarstart av rallyt som sedan fortsätter under torsdagen med sträckor i västlig riktning. Under fredagen fortsätter rallyt med sträckor i nord/ostlig riktning och under lördagen körs de sista sträckorna i syd/ostlig riktning innan tävlingen slutar med en folkfest på torget i Karlskoga där även målgången sker.

Mer information finns på hemsidan: www.midnattssolsrallyt.com Information om Midnattssolsrallyt Super Show finns på hemsidan: www.gellerasen.se

Midnattssolsrallyfakta och historik



KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar, Appendix K och har körts varje år sedan 2006. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. KAK Midnattssolsrallyt ska erbjuda deltagare, publik och partners en unik upplevelse av klassiska rallybilar på fina rallyvägar under säkra förhållanden. Deltagarna ska erbjudas en trevlig samvaro med god mat i en anda av nostalgisk motorsportkultur där helhetsupplevelsen tillsammans med tävlingsmomentet utgör den klassiska Midnattssolsrallyandan.

KAK Midnattssolsrallyt 2022 körs den 6 juli till den 9 juli. Rallyt är öppet för tvåhjulsdrivna bilar byggda 1990 eller tidigare. Årets tävling har Gelleråsen Arena som centrum. Rallyt är cirka 100 mil långt totalt med ungefär 20 specialsträckor på omkring 15 mil. Tävlingen körs i tre etapper med nattuppehåll.