Nyheter

Europamästaren Mats Myrsell tar sig an svenska eliten i Midnattssolsrallyt.
Europamästaren Mats Myrsell tar sig an svenska eliten i Midnattssolsrallyt. Men konkurrensen är stenhård och räkna därför med tuffa tag på sträckorna den 6-9 juli 2022.


Mats Myrsell är en av de snabbaste förarna i Europa och i år har han bytt ut sin redan snabba 911 RS (bilden) mot en ännu rappare 911 RSR. Foto: Midnattssolsrallyt.

En av de allra mest rutinerade förarna i årets startfält till Midnattssolsrallyt 2022 är Mats Myrsell, Europamästare i Historiskt rally. I Midnattssolsrallyt har han alltid fått fina placeringar men konkurrensen är hård då i stort sett hela den svenska eliten är med.

- Det finns många otroligt duktiga förare i startfältet. Jag tror att det blir tufft i tävlingen, och det räcker inte att vara snabbast på en eller ett par sträckor, du måste ta dig i mål också.

Mats har tidigare kört Porsche 911 RS i Midnattssolsrallyt, en snabb bil i sig, men i år vässar han klorna och startar i en Porsche 911 RSR.

- I grund och botten är det en asfaltsbil som nyligen byggts om för grustävlingar och den bör stå sig bra i konkurrensen.

Inför Midnattssolsrallyt värmer Mats upp genom att köra en deltävling i EM i Ungern i slutet av juni.

- Sedan kör jag Midnattssolsrallyt nästan direkt och det är något jag verkligen ser fram emot. Sträckorna brukar hålla högsta kvalitet och att köra på hemmaplan är alltid roligt. Publiken och stämningen är på topp och det brukar vara en folkfest.

Omkring 130 bilar beräknas komma till start i årets Midnattssolsrally som har Gelleråsen Arena utanför Karlskoga som bas. Tävlingsdagarna startar med en motorshow för hela familjen, Midnattssolsrallyt Super Show på Gelleråsen redan vid middagstid på onsdagen, med bland annat uppvisningar, tävlingar, monstertruckar, driftting och Race of Legends. Efter den invigs tävlingen och första Super Special Sträckan körs inne på Gelleråsen Arena, Super Specialen är en modern variant av de Specialprov på Gelleråsen som kördes i Midnattssolsrallyt i stort sett varje år mellan 1955 och 1964.

Under torsdagen startar Midnattssolsrallyt Etapp 1 med sträckor i västlig riktning.
Under fredagen fortsätter rallyt med sträckor i nord/ostlig riktning och under lördagen körs de sista sträckorna i syd/ostlig riktning innan tävlingen slutar med en målgång på torget i Karlskoga.

Robert Gustavsson