Nyheter

Målet för Thunström är en ny topplacering
Fjolårets segrare, Thomas Thunström från Ludvika, beskriver kommande startfält i Rally Lima som enastående. En topplacering är målet, trots ny bil och kartläsare.


Med ny Skoda Fabia är Ludvikaföraren Thomas Thunström i full färd med tester inför Rally Lima den 4 februari. Ny kartläsare är Kevin Athley, Växjö. Foto: Privat

Den fyrhjulsdrivna Skoda Fabia han ska köra har precis rullat ut ur garaget i Ludvika. Nybyggd och med de allra senaste uppdateringarna. Samma modell som den han hade förut, men sålde till en hugad spekulant. Därav blev den gångna SM-säsongen rumphuggen för Ludvika-föraren.

Men populära vintertävlingen LBC-Ruschen vann Thunström totalt då den kördes i mars. Kommande upplaga inleder SM i februari och har bytt namn till Rally Lima.
- Redan nu är anmälningslistan enastående! Och det blir garanterat publikrekord i skogarna, säger Thomas Thunström och fortsätter:
- Hoppas media tar tillvara på tillfället och skriver, för startfältet är nog det bästa någonsin. Rally Lima blir spännande!

Under nästan hela SM-karriären har Jörgen Lindahl levererat noterna från högerstolen. Men han har hoppat av och ny kartläsare till Thunström är Kevin Athley från Växjö.
- Det är Jörgens förtjänst, för han sammanförde oss och det fungerade så bra med Kevin att vi fortsätter, säger Thunström.

Årets upplaga av Rally Lima innehåller sex specialsträckor, mot fjolårets fyra.
- Då kom det en decimeter nysnö medan vi väntade på att få starta på sista sträckan och det vräkte ner medan vi körde de tre milen. Något svårare har jag aldrig upplevt som rallyförare!

Nu med SM startar huvudklassen först. Därmed får Thunström och alla andra med fyrhjulsdrivna bilar gå ut på nyplogade vägar.

- Det kan inte bli värre än förra året och hinner vi bara få de mil vi behöver i test innan tävlingen drar igång, är målet helt klart en topp fem-placering, avrundar Thunström.

Sträcksponsor SS1: Comfort Simonssons Rör
SS2: BSR Transport AB
SS3: Rental & Sales Sverige AB
SS4: COOB
SS5: Cubic AB
SS6: Lecab Lastbilar
Shake down: Bolist Handelsgruppen


Annemo Friberg, lokal presschef