Nyheter

130 anmälda till Rally Lima
Anmälan till Rally Lima har stängt. Startlistan innehåller 130 ekipage fördelat på fem SM-klasser.

För nästan tjugo år sedan var antalet anmälda till LBC-Ruschen i Lima uppe i 239. Sedan dess har vi haft en pandemi och förra året var det som mest 89 startande i en av de fem SM-deltävlingarna. Till årets SM-premiär har kostnaderna skjutit i höjden.

När Lima Motorsällskap nu för första gången har SM-status på sin vintertävling har 130 förare anmält sig. Förutom svenska förare finns också representanter för Österrike, Norge och Irland i listan.

Huvudklassen har aldrig tidigare skådat så många likvärdiga bilar, så kallade R5:or, i händerna på de bästa förare Sverige kan ställa upp till start. 23 startande i Internationella 4WD.
Några fler, 28 förare, ska ge sig in i kampen om SM-medaljerna i Nationell 4WD.

Av de tre klasserna i tvåhjulsdrivet är som vanligt nationellt trimmade (Nationell 2WD) störst av alla. 57 bilar och en blandning av både etablerade fortåkare och yngre utmanare, från norr till söder.

Klasserna Standard och Internationell 2WD lockar båda elva förare till start. Förare som fyller 24 år eller mindre i år och kör tvåhjulsdriven bil tävlar också om ett JSM-tecken, oavsett motorvolym.

Annemo Friberg, lokal presschef