Nyheter

Tom Kristensson kör första deltävlingen i Europamästerskapet för nytt Team
Tom Kristensson kör första deltävlingen i Europamästerskapet för nytt Team

Tom och co-driver Andreas Johansson kommer att starta i första deltävlingen i ERC, European Rally Championship i Portugal. Tävlingen har det långa namnet ERC Rally Serras de Fafe e Felgueiras och körs den 11-12 mars.Det blir även ett nytt team i år, Tagai Racing Tecchnology, som har sin bas i Ungern, och bilen kommer att vara en Citroën C3 Rally 2.

- Efter det framgångsrika förra året, blev målet redan tidigt i höstas att ta nästa steg och jobba för att köra ERC den här säsongen, säger Tom. Vi körde tre ERC tävlingar förra året, så vi vet vad det handlar om.

- Det har varit arbete i stort sett all vaken tid sedan dess, många möten och massor med telefonsamtal, vid sidan om mitt vanliga jobb på Bilteknik i Lund, för att få ihop den budget som krävs. Att det är tuffa ekonomiska tider för företag måste man ha respekt och förståelse för, men jag är både glad och tacksam för att mina trogna partners gör vad de kan och, som det ser ut nu, gör det möjligt för oss att komma till start i den första deltävlingen i Portugal

- Målet är ändå fortfarande att få ihop det till starter i alla 8 deltävlingarna, och speciellt kul är det att kunna köra den svenska deltävlingen, Royal Rally of Scandinavia i Värmland i juli.

- Det har varit tufft även tidigare år, men jag har ändå till slut lyckats få ihop det, jag är optimist, så vi får se vad som händer, säger Tom med ett leende.

- Jag är också glad över att fortsätta samarbetet med Andreas Johansson, det fungerade jättebra förra året på alla plan

- Intrycket jag har fått av teamet Tagai Racing Technology är även bra, ett välrenommerat team och Citoëns Rally 2-bil har visat sig både snabb och tillförlitlig, så jag ser verkligen fram emot säsongsstarten, avslutar Tom

ERC Kalender 2023:

11-12 mars. Rally Serras de Fafe e Felgueiras, Portugal
5-6 maj Rally Islas Canarias, Spanien
20-21 maj 79th Rally Poland, Polen
17-18 juni. Tet Rally Liepāja, Lettland
7-8 juli. Royal Rally of Scandinavia, Sverige
29-30 juli. Rally di Roma Capitale, Italien
19-20 augusti. Barum Czech Rally Zlín, Tjeckien
7-8 oktober. IV. Rally Hungary, Ungern