Nyheter

Svenska RallyCupens premiär i Götene
Svenska RallyCupens premiär i Götene allt närmare, missa inte heller Gästabudstrofén.

Svenska RallyCupen inleder sin sex deltävlingar långa säsong med Götenerundan hos Götene MK den 6:e maj. Då möter rallyåkarna våren på västgötaslätten och i dagsläget närmare 140 åkare anmälda, anmälan stänger nästa onsdag, den 26:e april.

Tävlingen innehåller fyra specialsträckor på 35km och tävlingscentra är vid Götene Folkets park där start, service och målgång sker. Första start sker redan 9:30 för Ungdomsrally, halvtimman senare rullar första 4wd ekipage ut mor den första specialsträckan.

Efter Götene väntar Gästabudstrofén den 3:e juni där SMK Nyköping arrangerar med 4 mil special på fem sträckor som erbjuder en väldigt stor blandning av vägar.
- Början av tävlingen går på fina byvägar men en del inslag av asfalt på första sträckan. Efter ss2 är det service på Björshultsbanan där också start & mål huserar. Sedan fortsätter vi, ss3 är en kortare men krävande sträcka.
SS4 är den längsta i rallyt med 15km, inför avslutningen en kort service vid en fotbollsplan för att avsluta med en riktigt frän powerstage där det är en riktig Finlandsväg som avgör hela tävlingen, förklarar tävlingsledare Hampus Juteryd.

Vidare på säsongen, Kullingstrofén i Herrljunga den 5:e augusti, den 2:e september väntar nykomlingen Emiltrofén i Vimmerby. Finess EMK-kannan körs 23:e september och traditionsenligt Marknadsnatta som final, i år den 21:a oktober.