Nyheter

Rally Poland med Victor Hansen
Rally Poland var första deltävlingen av sex i årets ERC Junior.

För Victor Hansen och Victor Johansson var detta första tävlingen sedan kraschen i Tjeckien i höstas.

Till Polen kom man nu i en Peugeot 208 Rally4 och innan tävlingen hade man bara hunnit testa bilen några enstaka kilometer. Dessa var dock värdefulla då man lyckades hitta en ganska bra inställning på bilen som verkade funka.

Planen inför tävlingen var att börja så lugnt och växa in i tävlingen.

På fredagskvällen inleddes tävlingen med en publiksträcka och här blev det en 15:e plats.

På lördagsmorgonen började tävlingen på allvar och Victor och Victor följde planen och hade till lunchuppehållet klättrat till en 7:e plats som senare till nattuppehållet blivit en 3:e plats med 15,1 sekunder upp till andra platsen. På söndagsmorgonen var planen att försöka jaga ikapp tvåan. Vid lunchuppehållet hade man 2,6 sekunder kvar att ta in.

Nu skulle samma sträckor köras en gång till och nu var planen att ta in resten, men detta övergavs snart då man insåg att riskerna skulle bli alldeles för stora på de bitvis mycket spåriga och sönderkörda vägarna så Victor och Victor valde att backa av en smula för att inte riskera 3:e platsen, något som hela teamet var överens om.

Slutresultat blev en 3:e plats något som alla i teamet var mer än nöjda med och nu ser vi fram emot nästa deltävling i Lettland som avgörs helgen 17-18 juni.