Nyheter

Mattias Adielsson vinner Hovdalasprinten 2wd
Göteborgaren Mattias Adielsson, tillsammans med kartläsaren Bosse Holmstrand, vinner 2wd i Hässleholm och Hovdalasprinten. Efter en avvaktande inledning på den första specialsträckan skruvades tempot sedan upp. Deras Yokohama försedda Toyota Corolla fungerade perfekt och de visade hur fort det går att köra den här bilen.

- Vi låg tvåa efter den första rundan och bestämde oss då för att vi inte åker härifrån som tvåa utan vi ska vinna. Vi har nu två raka segrar i den här serien och siktar självklart på att vinna SM-Guld, säger Mattias Adielsson.

- Just Hässleholm och Hovdala trivs jag mycket bra på så det skönt att traditionella SM också kommer till Hässleholm i augusti. Vi siktar på att ta en dubbel i år med både guld i grussprint och traditionella SM, det är dock fortfarande tidigt in i serierna och mycket kan hända men vi ska försöka. Vi har också börjat lära oss bilen på ett bra sätt, jag är imponerad över hur lättkörd den är, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna på en kortare sträcka, vanligtvis runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden.

Resultat Hovdalasprinten
1. Mattias Adielsson Göteborgs MF Toyota Corolla 9:20,6
2. Daniel Röjsel Anderstorp RC Opel Corsa +2,1s
3. Joacim Kristiansson SMK Hörby Toyota Corolla +7,9s

Aktuell poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 50p
2. Daniel Röjsel Anderstorp Racing Club 44p
3. Joacim Kristiansson SMK Hörby 36p