Nyheter

Victor och Victor i TET RALLY LIEPAJA 2023
TET Rally Liepaja var den andra deltävlingen i Junior-EM.

Tävlingen bjöd på 10 utmanande specialsträckor på totalt 18 mil SS.
Dessvärre började rallyt med växellådsbekymmer och dålig känsla som följde med efter shakedown för Victor och Victor vilket gav ett stort tidstapp på över halvminuten till snabbaste.

Växellådan fick de ordning på efter första sträckan.SS2 ströks pga för mycket damm så arrangören kunde inte garantera säkerheten för alla ekipage.

Tävlingen fortsatte med ytterligare 3 skogssträckor där Victor och Victor byggde självförtroende och ökade tempot i bilen, och klättrade i och med detta ett par placeringar i sammandraget.

Lördagens sista sträcka kördes i centrala Liepaja i ett ösregn med slitna grusdäck, så härinne togs det inga risker, utan kördes igenom kontrollerat.

Väl inne på service upptäcktes det att oljekylaren till växellådan hade gått sönder, vilket skapade oro i teamet och sökningen efter en ny påbörjades.

Det införskaffades en ny oljekylare under natten och teamet lyckades byta den gamla mot den nya under söndagens morgonservice på 15 minuter, med stort stöd av Oliver och Gustav från GN Motorsport.

Under söndagens etapp så hade Victor och Victor en bra känsla i bilen på de två första sträckorna, och sedan var det dags för tävlingens sista service innan det var dags att köra samma sträckor igen.

Här hade Victor och Victor 35,9 sek ner till en 3e plats och 20,8 sek upp till första plats.

På näst sista sträckan var det otroligt uppkört och spårigt vilket gjorde att ekipaget tog sig igenom med säkerhet för att bevaka sin andra plats och få med sig så mycket poäng som möjligt i mästerskapet.

Det skapade viss nervositet inför sista specialsträckan för konkurrenten bakom gjorde en urladdning och körde ikapp 24,7 sek på en nästan 2 mil lång sträcka.

Då bestämde sig Victor och Victor för att göra en satsning på sista sträckan för att ta hem andraplatsen, vilket paret lyckades med och klättrade därmed upp till en delad andra plats i Junior-EM-tabellen.

Nästa deltävling i Junior-EM är Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 7-8 juli, med bas i Karlstad, Värmland.

Rally Liepaja 2023
Tävlingen ingick i ERC, ERC Junior och det lettiska mästerskapet.
61 ekipage till start (varav 17 i Victors klass), 48 i mål.

ERC4 Junior:
1. Ola Nore Jr Norge Renault Clio Rally4 1:35:10,3
2. Victor Hansen Sverige Peugeot 208 Rally4 1:35:34,2
3. Norbert Maior Rumänien Peugeot 208 Rally4 1:35:40,8
4. Mark-Egert Tiits Estland Ford Fiesta Rally4 1:35:47,9
5. Max McRae Australien Opel Corsa Rally4 1:36:07,0