Nyheter

MSR 2023 - Största rallyfesten till Östergötland
På torsdag startar KAK Midnattssolsrallyt, Sveriges och ett av Europas största historiska rallyn, med en publiksträcka vid Saab Arena i Linköping. Rallyt drar sedan vidare till Finspång, Kisa och Motala med Linköping som nav.

- Det blir en riktig rallyfest med både snabba och charmiga ekipage på några av Sveriges bästa rallyvägar. Och vi har flera duktiga östgötska förare med i startfältet, säger tävlingskoordinator Simon Johansson.KAK Midnattssolsrallyt är årets höjdpunkt för många som gillar klassiska rallybilar som Volvo Amazon, Opel Kadett Rallye, Saab V4 och Ford Escort. Dessa, plus ett flertal andra lika välkända modeller, finns med i den närmare 125 ekipage långa startlistan.

Rallyt spänner över tre dagar och börjar med en publiksträcka i centrala Linköping, bakom Saab Arena nu på torsdag den 29 juni. Under eftermiddagen drar rallyt norrut till trakterna kring Finspång. Under torsdagen körs sträckor söderut med lunchuppehåll i Kisa och under lördagen vänder tävlingens avslutande etapp västerut med lunchuppehåll i Motala och slutmål i Linköping.

- Midnattssolsrallyt kördes 1950 till 1964 i sin ursprungliga form och i årets tävling har vi med sträckor som var med redan då, förklarar Simon Johansson, tävlingskoordinator för KAK Midnattssolsrallyt.

- Vi har jobbat hårt för att få till ett kompakt, snabbt och publikvänligt rally utan att kompromissa med vägarna och jag vågar påstå att vi har med några av Sveriges bästa rallyvägar i tävlingen.

I startfältet finns både gamla och nya idoler och bland de östgötska förarna kan nämnas Björn "Nalle" Johansson med flera SM-guld på meritlistan. Han kommer att köra Opel Ascona medan klubbkamraten från MSK Kvarnvingarna Jari Saarinen kör Volvo 262, båda snabba nog för att ligga i topp i rallyt.När det gäller äldre bilar är det få, om ens något, rally som kan ståta med hela sju stycken tvåtaktsSaabar i startfältet, här finns även flera Volvo PV och Ford Cortina, liksom både BMC Cooper och Renault 8 Gordini.

- Bland de nyare bilarna dominerar Volvo 240 men även Peugeot 205, Opel Kadett GSi och VW Golf, med andra ord ett riktigt brett startfält med många snabba och charmiga ekipage.I år är det 16:e gången som Midnattssolsrallyt körs som historisk tävling, vilket är en gång mer än tävlingen kördes i sin ursprungliga form, och intresset för den anrika tävlingen håller i sig.

- Intresset har varit på topp inför årets rally, telefonerna har gått varma och när vi släppte programmet dagen innan midsommarhelgen slets de nästan ur händerna på oss. Det kommer att bli en rallyfest över hela Östergötland, säger Simon Johansson.

Tävlingsledningen uppmanar alla till stor försiktighet och påminner om att det råder totalt eldningsförbud.Bildtext: Saab Arena i centrala Linköping blir navet i Midnattssolsrallyt 2023 som körs den 29 juni till 1 juli. I det närmare 125 ekipage starka startfältet finns en rad östgötska förare som Björn "Nalle" Johansson och Jari Saarinen från MSK Kvarnvingarna samt Peter Jonasson och Christer Carlsson från Ydre MK för att nu nämna några.

Midnattssolsrallyfakta och historik
KAK Midnattssolsrallyt är Sveriges, och ett av Europas största rally för historiska tävlingsbilar och har genomförts sedan 2006. Tävlingen kördes i sin ursprungliga tappning mellan 1950 och 1964. KAK Midnattssolsrallyt 2023 har en totallängd på cirka 45 mil varav 11 mil specialsträckor, från Finspång i norr, Kisa i söder och Motala i väster med Linköping och Saab Arena som HQ. Tävlingen körs 29 juni till 1 juli.

Information om rallyt finns på www.midnattssolsrallyt.com