Nyheter

Victor och Victor - BAUHAUS ROYAL RALLY OF SCANDINAVIA 2023
Då var den tredje deltävlingen i årets Junior-EM avklarad. 1. Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2023 var den första tävlingen på svensk mark på över två år för Victor och Victors del. Tävlingens 182,49 km, fördelat på 16 specialsträckor var otroligt snabba.

På tävlingens första sträcka fick vi ingen bra känsla, utan det blev en "kantig" körstil och inget flow alls i körningen, vilket skulle visa sig att prägla mer eller mindre hela första tävlingsdagen. Det var framförallt på första vändan av sträckorna som flowet inte existerade, och det fortsatte även en bit in på eftermiddagens etapp. Det blev något bättre på de tre sista sträckorna, men detta var en dag där det helt enkelt inte stämde för ekipaget.
När flowet inte finns på dessa typer av vägar, då springer sekunderna iväg till de snabbaste i klassen. Istället för att försöka pusha och ta onödiga risker så kördes det på säkerhet utan att riskera bilen.På lördagsmorgonen var mentaliteten "ny dag, nya möjligheter". Dagen började betydligt bättre, det var mer flyt i körningen och känslan i bilen blev bättre.
Efter de två första sträckorna gjordes lite ändringar på inställningarna på bilen och då blev det mer attack i körningen på SS11 och SS12, där de fick till en andra tid på SS12.

När Victor och Victor nu hade fått upp farten och känt sig nöjda med flytet och känslan från Lettland var tillbaka, så var det dags för första sträckan efter tävlingens sista service. Väl inne på sträcka 13 så var det ekipagets tur att få känna på tävlingens stora diskussionsämne vilket var de nya lecablocken, som den här tävlingen var 40 kg tunga cementblock.

Efter en rejäl känning på vänster framdäck kände Victor Hansen i svängen efter att det var något som inte var som det skulle, så tempot slogs av något och tog bilen till mål på sträckan.

På transporten till nästa sträcka kändes det som vanligt igen, och inget fel kunde hittas på bilen. Men inne på nästa sträcka återkom problemet och bilen styrde inte alls i vissa svängar. Där slogs tempot av ganska rejält och inför kommande sträcka upptäcktes det att en bult i framvagnen brustit och problemet löstes med hjälp av materialet som fanns i bilen.

De två sista sträckorna slogs tempot av helt och hållet och fokus var bara att ta bilen till slutmål och få med poängen till mästerskapet. Vi slutar på en 8e plats och befinner oss just nu på en 3e plats i mästerskapet inför deltävling 4, som är på asfalt.

Nästa deltävling i Junior-EM är den 28-30 juli i Rom, Italien.

1. Bauhaus Royal Rally of Scandinavia 2023
Tävlingen ingick i ERC, ERC Junior.
47 ekipage till start (varav 16 i Victors klass), 35 i mål.

ERC4 Junior:
1. Isak Reiersen Sverige Ford Fiesta Rally4 1:40:12,0
2. Patrik Hallberg Sverige Ford Fiesta Rally4 1:40:21,1
3. Norbert Maior Rumänien Peugeot 208 Rally4 1:40:44,8
4. Roberto Dapra Italien Peugeot 208 Rally4 1:40:49,2
8. Victor Hansen Sverige Peugeot 208 Rally4 1:44:12,9


Victor Hansen Motorsport