Nyheter

Victor Hansen inför RALLY DI ROMA CAPITALE 2023
Den 28-30 juli är det dags för 11. Rally Di Roma Capitale 2023 som är den första av de tre kommande asfaltstävlingarna i Junior-EM. Det kommer bli en utmanande tävlingshelg, både tävlingsmässigt och väderleken då prognoserna visar på hög värme hela tävlingsveckan. Teamets förberedelser har med andra ord handlat om att förbereda kropp och knopp eftersom vi inte är vana av den typen av värme som är uppe i bergen i Italien. Victor Hansen:

- Vi är enormt revanschsugna efter förra deltävlingen, men vi är glada att vi lyckades få in de poängen som vi fick efter de tekniska problemen vi fick under sista loopen. Men nu ser vi fram emot att åka ner till Italien och ta oss an den fjärde deltävlingen. Framförallt då detta är en av tävlingarna som vi sett fram emot i årets Junior-EM, då atmosfären och upplevelsen är helt fantastisk med otroligt mycket folk, speciellt på SS1 utanför Colosseum. Men det kommer bli en stor utmaning med värmen och det gäller att köra smart och försöka undvika olika tekniska delar som kan bli bekymmersamma i värme. Vi själva måste förbereda oss och få i oss mycket vätska och salter för att kunna bibehålla fokus och skärpa hela tävlingen.

Teamets tävlingsvecka påbörjades redan under söndagen när Victor Hansen tog färjan över till Tyskland och sedan kör de 180 milen ner till Fiuggi med servicebil och ekipage, medan resterande delar av teamet anländer till Italien på onsdag när anmälan och byggandet av serviceplats sker.

Tävlingen har sin bas, likt förra året, i Fiuggi som ligger ungefär en timme bort från huvudstaden Rom. Tävlingen bjuder på fina vägar på clean asfalt och otroligt många hårnålar uppe i bergen. Hela eventet börjar med en shakedown-sträcka under torsdagen som mäter 4,0 km. Tävlingen består sedan av 7 unika specialsträckor, där 6 går dubbelt och mäter hela 189,50 km specialsträcka. Första specialsträckan körs utanför Colosseum på fredagskvällen, och resterande utslagsgivande sträckor kommer att köra under lördagen och söndagen.

Victor Hansen Motorsport