Nyheter

Victor Hansen - Rally Di Roma Capitale
Då var den fjärde deltävlingen i årets Junior-EM avklarad. Detta var andra gången som teamet befann sig i Rom och deltog i 11. Rally Di Roma Capitale 2023. Tävlingens 189,50 km, fördelat på 13 specialsträckor, var Junior-EM's första deltävling på asfalt.

Detta är en speciell tävling som erbjuder en otrolig upplevelse. Det är helt otroligt att de kan stänga av vägar inne i centrala Rom, för att vi ska få en fantastisk atmosfär och en publik som i princip hänger över barriärerna och ut mot sträckan. Det är en tekniskt svår asfaltstävling med långa svepande svängar och otaliga hårnålar i uppför serpentinvägar.

Det blev som förväntat en varm helg i Italien och det blev dels en utmaning då vi inte är vana vid så hög värme. Tävlingsmässigt blev det den första på asfalt med Peugeoten och tyvärr hann vi inte med något test mellan Sverige och Italien, då tiden var knapp mellan ombyggnation av bil och avfärd med ekipage till Italien. Väl på tävlingen hade vi förväntat oss ett bättre tempo och bättre resultat, men den rätta känslan och tilliten till bilen infann sig inte förrän i slutet av tävlingen och då var det på tok för sent att kunna göra något resultatmässigt.

Det var en helg där det mesta helt enkelt var stolpe ut och inte fick någon flyt, men det var en härlig upplevelse och framförallt att få köra utanför Colosseum ännu en gång, var fantastiskt. Men nu ser vi ljust på framtiden och ser fram emot att åka till Tjeckien om 2 veckor för nästa deltävling, även den på asfalt.

Nästa deltävling i Junior-EM är den 18-20 augusti i Zlin, Tjeckien.

Victor Hansen Motorsport