Nyheter

Mattias Adielsson går för seger i Vara
Göteborgaren Mattias Adielsson leder Grus-SM inför den kommande, näst sista, deltävlingen, Hårdingen i Vara. Adielsson har vunnit de inledande tre deltävlingarna och leder serien inför söndagens tävling.

- Nu känns det som vi har hittat rätt med både körningen och bilen. Vi går för seger igen det är helt klart, säger Mattias Adielsson.


Foto: Mattias Adielsson Motorsport

Tävlingen Hårdingen i Vara kommer på söndag att avgöras över två specialsträckor som körs två gånger. Mattias Adielsson har imponerat stort under säsongen och hoppas på att bibehålla sin ledning i Grus-SM. Adielsson vann den senaste deltävlingen med i dessa sammanhang en god marginal på nästan tio sekunder.

- Tio sekunder kan låta mycket men det räcker med en stoppsladd så hade den marginalen varit borta. Det är häftigt med så här korta tävlingar, man måste köra sitt absolut bästa, men får inte göra något misstag för då är man borta. Ett vanligt rally har du oftast möjligheten att kunna köra i kapp mindre misstag du gör, avslutar Mattias Adielsson.

Rally-SM Grussprint är en spännande tävlingsform inom Rally-SM som äger rum på grusvägar. Det är en kortare, intensivare och snabbare tävlingsform än traditionella Rally-SM. Här tävlar förarna vanligen på en sträcka, runt 3-5 kilometer, som körs flera gånger. Grussprinttävlingar genomförs vanligtvis på en enda dag och förarna tävlar mot klockan för att få den sammanlagt bästa tiden.

Aktuell poängtabell 2WD Rally-SM Grussprint 2023
1. Mattias Adielsson Göteborgs MF 75p
2. Daniel Röjsel Anderstorp Racing Club 66p
3. Joacim Kristiansson SMK Hörby 50p

Rally-SM Grussprint Kalender 2023
29 april Timmerhultsprinten Laholm
3 juni Hovdalasprinten Hässleholm
29 juli Mästarmötet Älmhult
27 augusti Hårdingen Vara
23 september Dackefejden Växjö

Urban Andersson